Categories
Musik

Ison & Fille om föreställningen med Riksteatern

Hur kom ni på den här idén?

– Jag och Ison hade länge snackat om att vi velat sätta upp någonting på teater men vi visste inte hur man gjorde. Och precis då hörde Riksteatern av sig och frågade om vi var intresserade av att jobba med dem. Vi har turnerat i så många år nu, så det känns roligt att hitta nya former att utveckla sin musik på. Det här är ett helt annat sammanhang. Det är sittande publik så vi måste hitta en balans mellan olika stämningar och känslor på ett annat sätt. När vi spelar på en klubb är folk där för att festa och ha kul och då har vi ett högt tempo. Nu blir det en annan nerv helt enkelt. Det är lugnare, orden och musiken tas in på ett annat sätt, säger Felipe Leiva Wenger.

Vad kan du berätta om pjäsen?

– Åsa Lindholm har skrivit den, och den är inspirerad av vår musik och av samtal som Åsa har haft med oss. Själva pjäsen är en story om tre vänner och deras drömmar, kan man säga. Vår musik är som ett soundtrack till pjäsen, men får ta mer plats än hur det kanske vanligtvis är. Vi har inte skrivit någon ny musik inför det här, utan det består av musik från hela vår tidigare katalog, både gamla och nyare låtar, och en hel del låtar som vi inte brukar spela när vi kör på klubbar.

Hur känns det att fira 20 år som artister?

– Det var egentligen inte meningen att detta skulle vara ett 20-årsfirande, men nu när det infaller samma år är det så klart kul att göra det samtidigt. Och att få göra det på ett sätt som är aktuellt för oss trots att det handlar om musik vi gjort sen starten. Att vi har hållit på så länge beror nog på att vi gillar att utmana oss själva, att vi vågat gå utanför vår bubbla när saker känts för enformiga. Men musiken och den här konstformen är vår passion och det är en blessing att få fortsätta hålla på med det och att få fortsätta ha så här kul.

Läs mer:

Ison & Fille: ”Sverige har blivit hårdare – därför har musiken också blivit hårdare”

Skivrecension: Nu kan Ison & Fille fortsätta hur länge som helst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.