Categories
Kultur

Flaggan på halv stång vid SVT Göteborg efter Ingvar Oldsbergs död

Flaggan vajar på halv stång utanför SVT-huset som ligger på Lindholmen i Göteborg. Intill receptionen är ett levande ljus tänt på ett runt bord. Där står ett svartvitt foto på en leende Ingvar Oldsberg och en minnesbok är uppslagen. Vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen hade ännu ingen hunnit skriva i den.

– Ingvar var ett unikum så det är självklart att vi uppmärksammar det här, säger Ragnhild Vestman Fjällhed, platschef på SVT Göteborg.

Dödsbeskedet kom oväntat både för henne och för många andra.

– Jag är lite tagen på sängen av att det hände nu. Jag visste att Ingvar hade hälsoproblem, men han var inte gammal, säger Ragnhild Vestman Fjällhed.

Hon har själv arbetat med Ingvar Oldsberg.

– Det är sorgligt. Det är verkligen en fantastisk person som har gått ur tiden. Det är som att en institution har försvunnit. Han var en väldigt god mentor för många programledare och för programmakeriet.

I receptionen med sina stora panoramafönster som vetter mot Göta älv träffar vi Martin Sundborn, producent för ”På spåret”. Han jobbade med Ingvar Oldsberg under åren 2007–2009.

–Det har varit lite tryckt stämning här. Jag har pratat med flera kollegor som har jobbat med honom i många år. Det är klart att när en gammal kollega och vän har gått bort, även om man inte har setts på länge, är det förstås sorgligt. Och han har barn och närstående som lever med den här sorgen.

Samtidigt pågick arbetet som vanligt under torsdagen för ”På spåret”-gänget. Just nu skriver de manus för en ny stad som snart ska filmas.

–Det är ju det som är det hemska, att showen måste fortsätta. Det frö som Ingvar satte 1987 har vuxit till ett enormt träd som blommar en gång om året. Nu är vi mitt uppe i 32:a säsongen med tre program kvar. Och det är Ingvar som är pappa till det från början, säger Martin Sundborn.

Läs mer:

Programledaren Ingvar Oldsberg är död

Johan Croneman: Ingvar Oldsberg ville vara folklig, och han blev megafolklig

Björn Hellberg: ”Ingvar Oldsberg var en lysande programledare”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.