Categories
Inrikes

Driftstörning på apotek – går inte att hämta ut medicin

Problemen med e-recepttjänsterna uppstod vid 14-tiden på lördagen det dröjde mer än en timme innan apoteken åter kunde expediera läkemedel till sina kunder. Felet berodde på ett problem som uppstod då E-hälsomyndighetens driftleverantör skulle uppdatera systemet.

Vid 16-tiden meddelade myndihgeten att problemen var lösta.

E-hälsomyndigheten är ansvarig för den nationella läkemedelslistan – den informationskälla som ska ge patienten själv, vården, omsorgen samt apoteken tillgång till samma information om recept och uthämtade läkemedel på individnivå.

Alla regioner är dock inte uppkopplade till det registret ännu, vilket enligt e-hälsomyndigheten betyder att vården inte blev direkt påverkad av dagens driftstörningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.