Categories
Sport

Wallmark vill bli bättre och bättre – nu väntar Finland

– Men jag tycker att det finns ännu mer att hämta. Jag vill bli bättre och bättre för varje match, och spela min bästa hockey i slutet av turneringen. Det är det som jag siktar på. Det går inte att gå omkring och vara nöjd utan man måste fortsätta att pumpa på och sticka dit näsan.

Det är en grå och kall lördag i OS-staden.

I träningshallen tränar ungefär halva det svenska laget på is. Övriga väljer den här dagen att inte snöra på sig skridskorna.

En av dem är Lucas Wallmark.

– Jag har kört lite cykel, lite gym och stretching och sådana grejer. Det är ett tajt schema här så jag försökte koppla bort lite. Det är skönt att då och då göra något annat, säger 26-åringen.

Efter en veckas träning på plats i Peking inleddes OS-gruppspel i torsdags för Tre Kronor. I premiärmatchen mot Lettland gjorde Wallmark två mål. I fredagens match mot Slovakien gjorde han ett mål.

Efter två segermatcher möter Wallmark och hans lagkompisar på söndag Finland i en gruppfinal. Segraren är garanterade en kvartsfinalplats.

Finland nämns som en stark guldkandidat i OS, och i likhet med Sverige har de inlett med två raka segrar.

– Det är ingen hemlighet att Finland har ett bra lag med många bra spelare, men jag tycker inte att vi är sämre, säger Wallmark.

– Vi har också ett grymt bra lag, och jag ser väldigt mycket fram emot matchen. Jag tror det kan bli en rolig söndag här i Peking.

– Det gäller att vi låter bli att ta onödiga utvisningar för de har ett bra powerplay.

Även om Lucas Wallmark har på sig munskyddet visar ögonen tydligt hur kul han tycker det är att vara i Peking – och för första gången spelar ett seniormästerskap.

Han pratar om vilken bra stämning de har i laget.

– Vi har kul tillsammans både på och utanför isen, säger Lucas Wallmark.

– Det betyder otroligt mycket när man är borta så här. Vi vill verkligen jobba för varandra, fortsätter han.

Efter säsongen 2015-16 lämnade Lucas Wallmark Sverige och SHL-laget Luleå för spel i Nordamerika.

Han blev kvar där i fem säsonger, huvuddelen av den tiden spelade han för NHL-laget Carolina.

Under tiden i Nordamerika jobbade Wallmark en del med att förbättra sitt skott. Något som har gett resultat, och som har märkts på OS-isen.

– För att kunna göra mål där måste du kunna skjuta snabbt, och skjuta ur många olika vinklar för det är inte alltid pucken kommer perfekt. Det är något som jag tycker att jag har blivit otroligt mycket bättre på sedan jag lämnade Sverige, säger Lucas Wallmark som från och med den här säsongen spelar för CSKA Moskva i ryska ligan.

Läs mer nyheter från OS i Peking här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.